De kracht van het netwerk

‘Bouw je mee aan Yinno?’ vroegen wij aan jonge professionals uit ons netwerk. Twintig jonge professionals kwamen op hun vrije zaterdag een dag co-creëren. In ruil daarvoor ontvingen zij een lunch, borrel, inhoudelijke workshop en netwerkmogelijkheid.

Wat ontstond er al snel heel veel. Binnen een paar minuten waren 4 flip-overs volgeschreven met wat deze jonge professionals willen vernieuwen in hun werk:

Wat willen jonge professionals vernieuwen in hun werk?

Wat willen jonge professionals vernieuwen in hun werk?

Een greep uit de diversiteit aan overige opbrengsten: contactgegevens van voor ons interessante mensen, feedback op ons onbewust ontwikkelde jargon, het idee om een ‘hoe innovatief ben jij’-scan te ontwikkelen, het idee om een ‘deep smart’ die werkzaam is binnen de overheid aan Yinno te verbinden. Daarnaast werd de behoefte aan een vervolg met andere generaties erbij door velen gevoeld. Een vraag die de groep aan ervaren generaties willen stellen is hoe hun ideale werk eruit ziet. Daarnaast willen we graag onderzoeken of de vooroordelen kloppen.

Sommige ideeën werden wel erg innovatief gevonden, zoals waardebepaling achteraf. Daar hadden de meesten hun vraagtekens bij. Men had een bedrag nodig om aan de leidinggevende te noemen: “als het gratis is kan het niet wat zijn”. En een aantal waren bang dat we dan minder voor onze diensten zullen krijgen dan ze waard zijn. Een mooi compliment.

Bij navraag bleek de dag een groot succes en gaven velen aan dat ze het leuk vonden zulke diverse mensen te ontmoeten. En dan wel gelijkgestemden!

Een beeldverslag van de Yinno-dag vind je op: http://www.yinno.nl/Beeldverslag_Yinno-dag_14maart2009.pdf

Frederieke Maagdenberg en Saskia op de Weegh

Advertisements

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: