Een jonge ambitieuze ambtenaar

Sanne werkt bij de overheid. Met veel energie begon ze aan haar baan. Op een gegeven moment stond ze echter voor de keuze: of ik ga binnen deze organisatie doen wat bij me past of ik ga weg. Linksom of rechtsom moest ze, zoals ze het zelf verwoord, haar energie kwijt. Ze koos voor het eerste. Een belangrijk inzicht voor haar was dat ze het gewoon moest gaan doen en er geen verantwoording over moest gaan afleggen. Ze verbreedde haar takenpakket. Ze meldde het, maar vroeg er geen toestemming voor. Haar energie kwam terug.

Haar intervisiegroep heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan deze doorbraak. Ze deelde haar vraagstukken in een gemengde intervisiegroep, dat wil zeggen met mensen van verschillende leeftijden. Juist de perspectieven van ervaren mensen hielpen Sanne op een andere manier naar haar situatie te kijken.

Het blijft voor Sanne zoeken naar hoe ze haar thema’s op de agenda krijgt. Door er met anderen over in gesprek te gaan, veroorzaakt ze beweging. Ze zet mensen aan het denken. Dat geeft haar energie en voldoening. Een voorbeeld hiervan is het gesprek dat ze met een HR-medewerker voerde en aan wie ze vroeg of ze wist waarom mensen weggaan bij de organisatie. De medewerker en ook haar collega’s wisten dit niet en gaan dit nu onderzoeken.

(de naam Sanne is niet de echte naam van deze jonge ambitieuze ambtenaar)

Saskia op de Weegh

Advertisements

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: