About

 

Waar we in geloven

Wij, Frederieke Maagdenberg (1984) en Saskia op de Weegh (1979), zijn ervan overtuigd dat het vernieuwend vermogen van jonge professionals een belangrijke bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling en vernieuwing van organisaties. Als zij organisaties binnen treden kunnen ze onbevangen kijken naar dat wat voor ervaren collega’s ‘blinde vlekken’ en vaststaande gewoonten zijn geworden. Ook heeft een nieuwe generatie ‘automatisch’ nieuwe manieren van (samen)werken, leren en communiceren, omdat ze in een andere tijdgeest is opgegroeid (vrij vertaald naar Bontekoning, 2009). 

 

Onze ervaring

Uit eigen ervaring en uit gesprekken met vrienden hebben wij ondervonden dat jonge professionals soms snel hun enthousiasme verliezen en hun ei niet helemaal kwijt kunnen in hun werk. Ook het inbrengen van ideeen blijkt niet altijd goed te lukken. Voor organisaties lijkt het ons aantrekkelijk om de ideeen van jonge professionals de ruimte te geven en te gebruiken voor het vernieuwen van producten, diensten en werkwijzen.

Daarnaast verlaten ervaren experts de organisaties en  zien we dat er weinig aandacht wordt besteed aan het behouden van de expertise en ervaring van deze uitstromende generatie.  

 

Waar we over schrijven

In deze blog onderzoeken we hoe de vernieuwingskracht van jonge professionals in verbinding met de ‘deep smarts’ (Leonard & Swap, 2005) van ervaren generaties ingezet kan worden. We delen onze ideeën, ervaringen en succesverhalen met als doel om het thema ‘young innovation with deep smarts’ te verkennen, te onderzoeken en erover in gesprek te gaan. 

 

 

Advertisements

%d bloggers like this: